Osa 10, tässä kesti, koska koulussa oli kiireitä. Seuraava tulee sitten viimeistään joulukuussa. Aloitan tässä toisen tarinan, jollei mitään satu, tms. Laitan sitten tänne linkin. Sen verran voin paljastaa, että tyyli on fantasia/scifi... Kommentteja kiitos!

                                              

10_1jpg.jpg picture by kiehkura138

"Se on ilmiselvää! Ja Mary näytti sen itse! Luulin hänen olevan jotenkin järkevämpi! Mustalaisethan olivat tulleet Lontoosta, ja kirja näytti melko uudelta, joten on melko varmaa, että se on ostettu Lontoosta!" Emily selitti Lilylle.

10_2jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily nousi hitaasti ylös, ja irvisti, kun hänen luunsa narskahtivat. "Niin, se on mahdollista, mutta muista, että Middleway Manorin ja Lontoon välillä on muitakin kaupunkeja, joista se on voitu ostaa. Tai sitten se vain näytti uudelta" hän sanoi. Emily oli rynnännyt hänen huoneeseensa, ja säikäyttänyt hänet oikein kunnolla.

10_3jpg.jpg picture by kiehkura138

"Niin, mutta Lontoohan on erittäin suuri kaupunki. Sieltä taatusti löytyy kaikki Englannissa ikinä kirjoitetut kirjat. Meidän pitää vain mennä sinne ja etsiä ne käsiimme", Emily sanoi rauhallisesti. Hän oli ehtinyt ajatella kaikkia mahdollisuuksia kiiruhtaessaan ylimpään kerrokseen, joten hän ajatteli suunnitelmansa olevan aukoton.

10_4jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily mietti hetken. "Puhut totta, mutta oletko ajatellut, miten minä voin tulla sinne? Ihmiset pelkäisivät minua, ja sinut luultavasti teloitettaisiin vehkeilystä paholaisen kanssa. Tokihan voit aina mennä yksin".

10_5jpg.jpg picture by kiehkura138

"Tuota en tullut ajatelleeksi. Mutta me keksimme kyllä jonkin keinon saada sinut sinne. En aio mennä yksin", Emily sanoi harmistuneena.

10_6jpg.jpg picture by kiehkura138

"Anna minun ajatella hetki", hän jatkoi. Mary oli sittenkin pirullisen älykäs. "Hän oli takuulla suunnitellut tämän tahallaan härnätäkseen minua", Emily ajatteli kitkerästi. Mutta hänpä vetäisi pidemmän korren. Oli pakko olla jokin keino.

10_7jpg.jpg picture by kiehkura138

Hän pysähtyi. Ratkaisu oli aivan hänen nenänsä edessä, mutta hän ei nähnyt sitä. Mary oli varomattomuuksissaan antanut hänelle vihjeen. Miksei hän muistanut. Emily päästi ajatuksensa harhailemaan, ja yritti muistella kaikkea Maryyn liittyvää.(tässä on nyt jokin outo kuvanmuokkaus, ei mitään muuten tärkeää)

10_8jpg.jpg picture by kiehkura138

Sitten hän keksi sen. "Lily, tule. tiedän miten sinut saadaan Lontooseen".

10_9jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily avasi Maryn vaatekaapin. "Tuossa, laita nämä yllesi", hän sanoi.

                                  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

10_10jpg.jpg picture by kiehkura138

"Erittäin kekseliästä, Emily. Minä siis esiinnyn Wortridgen leskenä, ja olen päättänyt pitää tätä suruhuntua kasvoillani vuoden", Lily kertasi katsellessaan peilikuvaansa.

10_11jpg.jpg picture by kiehkura138

"Lähdemmekö siis huomenna Lontooseen?" hän kysyi. Emily nyökkäsi. Lily katsoi varjoja hänen silmiensä alla. "Mutta nyt sinun on mentävä nukkumaan, ne lähde sinun kanssasi minnekkään, jos olet noin väsyneen näköinen".

10_12jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily aikoi väittää vastaan, mutta hänen sanansa hukkuivat haukotukseen. "Olet oikeassa", hän sanoi väsyneenä. "Mutta ensin pitää hoitaa vielä yksi asia".

10_13jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily avasi kirjaston työpöydän alimman laatikon pienellä avaimella. Lisa oli kertonut hänelle, että heidän käteisvarojaan säilytettiin siellä. Hän laittoi kuluneeseen rasiaan hiukan rahaa ja paperin, johon oli kirjoitettu Matthewin Lontoon asunnon osoite.

10_14jpg.jpg picture by kiehkura138

"Mene kylälle ja vuokraa meille vaunut sieltä. Niitä saa kaupungintalon luota. Tuossa pitäisi olla riittävästi rahaa Lontooseen, siellä on myös osoite. Tule hakemaan minua täältä yhdeksältä", Emily ohjeisti.

10_15jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily nyökkäsi ja lähti. Emily haukoitteli ja meni nukkumaan.

                        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

10_16jpg.jpg picture by kiehkura138

"Lisa, on tapahtunut aivan kauheita!" Emily sanoi mahdollisimman hätäntyneenä.

10_17jpg.jpg picture by kiehkura138

Lisa kääntyi nopeasti ympäri. Hänen silmissään loisti huoli. "Mikä hätänä? Koskeeko se teitä?" hän kysyi.

10_18jpg.jpg picture by kiehkura138

"Hyvän ystäväni Melanie Wortridgen mies on kuollut. Sain viestin juuri äsken", hän sanoi.

10_19jpg.jpg picture by kiehkura138

"Sehän on kauheaa! Onko jotain, mitä voin tehdä heidän hyväkseen?" Lisa kysyi järkyttyneenä.

10_20jpg.jpg picture by kiehkura138

"Tilanne onhyvin kriittinen. James Wortridge ei ehtinyt tehdä testamenttia, joten ei ole varmaa, saako Amalia mitään. Lisäksi herra Wortridgen sukulaiset yrittävät takuulla saada perinnön itselleen, he kun eivät pidä Melaniesta".

10_21jpg.jpg picture by kiehkura138

"Melanien pitää päästä Lontooseen tapaamaan Jamesin lakimiestä. Lupasin, että hän voi asua luonamme, joten joudun itsekin lähtemään sinne. Hän tulee hakemaan minua yhdeksältä. Matkustamme sinne niin nopeasti kuin kykenemme", Emily selitti.

10_22jpg.jpg picture by kiehkura138

"Yhdeksältä? Siihenhän on enää vajaa tunti. Meille tulee kiire, tulkaa rouva" Lisa sanoi. Emily huokaisi mielessään. Valhe oli mennyt täydestä. Nyt piti vain toivoa, ettei Lisa lörpöttelisi, koska silloin paljastuisi, ettei Wortridgejä ollut olemassa.

10_23jpg.jpg picture by kiehkura138

"Onko rouva ajatellut, mitä hän pakkaa mukaan?" Lisa kysyi.

10_24jpg.jpg picture by kiehkura138

"En, sain kirjeen vasta äsen", Emily vastasi. Hän oli aikonut herätä jo puoli seitsemältä, mutta oili ollut niin väsynyt, että oli nukkunutkin puoli kahdeksaan.

10_25jpg.jpg picture by kiehkura138

"No, se tekeekin kaiken vielä vaikeammaksi", Lisa naurahti. "Toivottavasti saamme kaiken pakattua ajoissa".

10_26jpg.jpg picture by kiehkura138

Lisa avasi hänen vaatekaappinsa. "Mitä haluatte ottaa mukaan?" hän kysyi. "Pakatkaa vain kaikki välttämätön, valitkaa pukuni, sillä en ole koskaan ollut Lontoossa, enkä tiedä, miten siellä pitä pukeutua".

                             :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

10_27jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily katsoi peilikuvaansa järkyttyneenä ja epäuskoisena. "Pitääkö minun todella käyttää tätä hattua?" hän ajatteli. Lisa oli pakottanut hänet pukemaan vihreän takkinsa ja hattunsa, sillä kesä oli ollut kylmä ja sateinen.

10_28jpg.jpg picture by kiehkura138

Ulkoa kuului ääniä. Emily katsoi ulos. Vaunut olivat tulleet.

10_29jpg.jpg picture by kiehkura138

Hän kiiruhti alas niin nopeasti kuin kykeni.

10_30jpg.jpg picture by kiehkura138

Lisa kiipesi ajajan viereen. "Jos rouvalle sopii, tulen vaunuilla kylään saakka, ja jään siinä pois" hän sanoi.

10_31jpg.jpg picture by kiehkura138

"Ei minulla ole mitään sitä vastaan", Emily vastasi. Lily istui jo kyydissä.

10_32jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily sulki oven. Vaunut lähtivät liikkeelle. "Kiva hattu sinulla", Lily naurahti.

10_33jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily tyrkkäsi häntä kyynärpäällän. "Puhu vain omasta puolestasi, rouva Melanie Wortridge", hän sanoi. Lily ei näyttänyt kuulleen, vaan kaiveli jotain jalkojensa juuressa olevasta laukusta. "Tässä, rahaa jäi reilusti yli", hän sanoi ja ojensi Emilylle rasian.

10_34jpg.jpg picture by kiehkura138

Vaunut pysähtyivät kirskahtaen. Lisa hyppäsi alas ja huiskutti heidän jälkeensä, kun vaunut taas lähtivät.

10_35jpg.jpg picture by kiehkura138

"Millainen paikka Lontoo on?" Emily kysyi uteliaana. Vaikka heidän kylänsä sijaitsi melko lähellä sitä, vain vajaan päivämatkan päässä, hänen perheellään ei ollut koskaan ollut asiaa sinne.

10_36jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily mietti. "No, se on suuri. Ainakin oli silloin, kun minä viimeksi kävin siellä. Nyt se on luultavasti vielä suurempi. On se kaunis kaupunkikin, mutta on siellä myös paljon köyhiä. Se on hyvin ristiriitainen paikka".

10_37jpg.jpg picture by kiehkura138

Ajaja lisäsi vauhtia. Vaunut hyppivät ylös ja alas epätasaisella tiellä, joka kulki halki erilaisten maisemien.

10_38jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily antoi katseensa vaeltaa maisemassa. Välillä he ohittivat jonkin kylän, välillä ajoivat metsään, välillä matkasivat niittyjen halki.

                                    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

10_39jpg.jpg picture by kiehkura138

He pysähtyivät vaihtamaan hevoset ja syömään erääseen kylään. Se tyhjän oloinen paikka. Krouvin isäntä selitti, että valtaosa ihmisitä oli muuttanut työn perässä Lontooseen. He jatkoivat matkaa.

10_40jpg.jpg picture by kiehkura138

Ilta pimeni. Emilyn silmät alkoivat sulkeutua kuin itsestään. "Lily, herätä minut, kun saavumme perille", hän haukotteli.

10_41jpg.jpg picture by kiehkura138

Soratie vaihtui mukulakiviin, mutta Emily ei ehtinyt huomata sitä. Hän oli jo nukahtanut.

                                       ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

10_42jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily ravisteli hänet hereille. "Olemme Lontoossa" hän sanoi. Emily hieroi unisena silmiään.

10_43jpg.jpg picture by kiehkura138

"Nytkö jo?" hän kysyi. "Vastahan lähdimme siitä kylästä. Olemmeko jo todella perillä?"

10_44jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily painoi kasvonsa vasten ikkunalasia. Tiilestä ja kivestä rakennetut talot kohosivat heidän yläpuolelleen. Maisemaa valaisivat kaasulyhdyt. Hän katseli lumoutuneena ohi liukuvaa salaperäisen oloista maisemaa.

10_45jpg.jpg picture by kiehkura138

Ajaja hijensi vauhtia, ja kääntyi puhumaan jollekulle. "Rouva, voisitteko kertoa, missäpäin tämä talo sijaitsee?" hän kysyi ja ojensi lapun.

10_46jpg.jpg picture by kiehkura138

Nainen, jolle hän puhui, katsoi lappua, ja osoitti hymyillen eteenpäin. "Tuonne suuntaan, kääntykää ensin vasemmalle, sitten sen kadun viimeisestä risteyksestä vasemmalle, sitten taas niin pitkälle kuin pääsette, sitten oikealle kolmesta risteyksestä. Silloin teidän pitäisi olla perillä". "Evanjeline, tule, meidän pitää mennä" kuului huuto.

10_47jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily katsoi Evanjelineä ja miestä uteliaasti. "Noinko naiset pukeutuvat Lontoossa?" hän ajatteli. Evanjelinen puku oli tehty sinivihreästä sametista ja se oli yksinkertaisuudessaan kaunis.

10_48jpg.jpg picture by kiehkura138

"Miksei täällä ole enempää ihmisiä? Minä kun luulin, että täällä ei pääsisi eteenpäin tungoksessa", Emily kysyi.

10_49jpg.jpg picture by kiehkura138

"Johtuu luultavasti siitä, että kello on hyvin paljon. Emmekä ole nyt pääkaduilla. Siellä voisi olla paljon enemmän ihmisiä", Lily vastasi.

10_50jpg.jpg picture by kiehkura138

"Olinpa typerä,en ole saanut nukuttua kovinkaan hyvin. Mary näyttää yrittävän tehdä minut hulluksi", Emily totesi.

10_51jpg.jpg picture by kiehkura138

He ajoivat hetken hiljaisuudessa. "Emily, mitä luulet Matthewin ajattelevan tästä? Hänhän ei ole koskaan kuullutkaan minusta, ja minä tulen sentään asumaan luoksenne" Lily kysyi.

10_52jpg.jpg picture by kiehkura138

"Hän kyllä ymmärtää. Jos olisimme lähettäneet viestin ja kysyneet lupaa, asia ei olisi vaikuttanut kiireelliseltä, ja ihmiset rupeaisivat ihmettelemään, mikset olisi vuokrannut asuntoa sen sijaan" Emily vastasi.

10_53jpg.jpg picture by kiehkura138

"No, se olisi ollut kohteliasta, mutta puhut totta. Marykin olisi voinut tehdä jotain siinä ajassa. Ehkä näin on kuitenkin parempi" Lily huokaisi.

10_54jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily katsoi häntä säikähtäneenä. "Mary! Me unohdimme hänet kokonaan! Hänhän voi seurata meitä tänne tai keksiä jotain muuta epämiellyttävää!"

10_55jpg.jpg picture by kiehkura138

"Älä huoli, olen jo huolehtinut hänestä. Mary ei seuraa meitä minnekkään, ellemme itse niin halua" Lily rauhoitteli.

10_56jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily siristi silmiään. "Olet huolehtinut hänestä. Mitä tarkoitat?" hän kysyi.

10_57jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily naurahti. "Minussakin taitaa olla hiukan noitaa. Muistin erään loitsun, jolla ihmisen saa kahlittua johonkin paikkaan. Sitä käytettiin minu aikanani pitämään väkivaltaisesti kuolleiden henget haudoissaan".

10_58jpg.jpg picture by kiehkura138

"No, sittenhän sekin asia on hoidettu. Hän ei siis pääse vahingoittamaan muita?" Emily kysyi.

10_59jpg.jpg picture by kiehkura138

"Ei, elleivät he mene metsään" Lily sanoi. "Olen muuten tässä ihmetellyt, mitä nuo katuja valaisevat lamput ovat? Niitä ei ollut minun aikanani".

10_60jpg.jpg picture by kiehkura138

"Ne ovat kaasulyhtyjä. Ne valaisevat tehokkaasti, mutta haisevat melko pahalle. Lyhdynsytyttäjät kiertävät kaupungin illalla ja sytyttävät ne", Emily sanoi.

10_61jpg.jpg picture by kiehkura138

"Eivätkä kaasulyhdyt ole ainoa uusi asia. Hevosvaunut jäävät pian historiaan. Nykyään ihmiset kulkevat junilla. Ne kulkevat ilman hevosia. Voin näyttää sinulle joskus yhden".

10_62jpg.jpg picture by kiehkura138

"Maaila on muuttunut näköjään paljon sadan vuoden aikana. Se varmaan muuttuu juuri nytkin" Lily sanoi alakuloisesti.

10_63jpg.jpg picture by kiehkura138

"Se on totta. Pian meille arkipäiväiset asiat jäävät historiaan. Kehitystä ei voi pysäyttää, vaikka kuinka haluaisimme" Emily sanoi.

10_64jpg.jpg picture by kiehkura138

"Täytyy vain toivoa, että nämä uudet keksinnöt parantavat ihmisten elämää" Lily totesi.

Saatoitte ehkä huomata, että Lilyllä ei ole lainkaan päätä hatun alla. Se johtuu siitä, etteivät ladatut oikein toimi hyvin luurankoihon kanssa. Älkää välittäkö siitä, yritän rajata kuvat niin, ettei sitä näe.