EDIT:Äänestys on päättynyt ja extra tulee... Lisa Bocketista

Osa 11 valmis, n. 9 työtunnin tulos... Varoitus: sisältää luonnottaman suuria taloja, liian valoisia kuvia, liian iloisia ilmeitä ja muuta mukavaa. Kommentoikaa, käykää kommentoimassa uutta tarinaani ja äänestäkää. Uusi osa tulee joskus joulun jälkeen...

                                              

11_1jpg.jpg picture by kiehkura138

He istuivat aamiaisella St John´s road 3:ssa. Matthew oli näyttänyt yllättyneeltä, kun he olivat eilen ilmestyneet sinne, mutta oli niellyt heidän tarinansa mitään kyselemättä. Emily oli iloinen, koska asiat olivat järjestyneet, mutta hänestä tuntui silti pahalta valehdella miehelleen.

11_2jpg.jpg picture by kiehkura138

Pöydässä oli vallinnut vaivaantunut hiljaisuus, jonka Matthew päätti rikkoa. "Mitä olette suunnitelleet tekevänne nyt kun olette täällä Lontoossa?" hän kysyi.

11_3jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily oli aikeissa sanoa jotakin, mutta Lily ehti ensin selittämään, että he olivat sopineet menevänsä ensin hänen lakimiehensä luokse ja sitten kiertelevänsä kaupungilla ja tekevänsä tarvittavia ostoksia.

11_4jpg.jpg picture by kiehkura138

"Selvä. Muistakaa, että jos tarvitsette opasta, olen käytettävissänne" Matthew vastasi.

11_5jpg.jpg picture by kiehkura138

"Tietenkin. Saat viedä meidät joskus nähtävyyksiä katsomaan, mutta nyt meillä on tärkeitä asioita hoidettavana. Palaamme illansuussa, saatamme viipyä pitkään, joten älä huolestu, tulemme kyllä ennen kahdeksaa" Emily vastasi. Lopun aamiaisen ajan he juttelivat arkipäiväisistä asoista.

                                   ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

11_6jpg.jpg picture by kiehkura138

"Hyvää kaupunkipäivää, älkää eksykö ja varokaa taskuvarkaita ja huijareita" Matthew toivotti heille. Emily vilkutti ja sulki oven jäljessään.

11_7jpg.jpg picture by kiehkura138

Hoakwoodien "kaupunkitalo" oli keskikokoisen kartanon luokkaa. Se sijaitsi Lontoon laidalla, kaukana saastuttavista tehtaista ja meluavista ihmismassoista. Sen oli rakentanut Matthewin isoisä, myöskin nimeltän Matthew. Emily ajatteli hymyillen pientä ilkikurista poikaa, jonka oli nähnyt Maryn muistossa. Taloon mahtui koko perhe ja paljon vieraita. Matthewin mukaan se oli tarpeen, koska joskus he olivat olleet koko talven Lontoossa.

11_8jpg.jpg picture by kiehkura138

"Lily, minne olemme oikeasti menossa?" Emily kysyi Lilyltä, kun he olivat ehtineet riittävän kauas ulko-ovesta. "Kuninkaallisen akatemian arkistoon, mikäli se on vielä paikallaan" Lily vastasi. "Se on vähän päälle mailin päässä täältä".

                              :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

11_9jpg.jpg picture by kiehkura138

Oli helpottavaa päästä pois Oxford streetin hälinästä. Heille oli yritetty kaupata kaikkea maan ja taivaan välillä, ja heidät oli melkein ryöstetty. Täällä, Prince streetillä oli pajon rauhallisempaa.

11_10jpg.jpg picture by kiehkura138

"Sellainen Lontoo on. Päällisin puolin kaunis ja idyllinen kaupunki, mutta todellisuudessa musta ja mädäntynyt" Lily sanoi kuin olisi lukenut Emilyn  ajatukset.

11_11jpg.jpg picture by kiehkura138

"Korruptiota ei voi estää, se on kuin  rutto, leviää rahan ja vallan mukana" Emily totesi. "Kauanko vielä?" "Seuraavasta vasemmalle", Lily vastasi.

11_12jpg.jpg picture by kiehkura138

Mutkan takana oli tyhjä aukio, jonka yhdellä laidalla oli suuri ja mahtipontinen rakennus. "Arvasin, että se on vielä paikallaan" Lily totesi tyytyväisenä.

11_13jpg.jpg picture by kiehkura138

Seinät oli tehty harmaista tiilistä, ja marmoripylväät kohosivat korkeuksiin. Valtavaa, metallilla vahvistettua ovea reunusti kaksi vihreästä kivestä tehtyä leijonaa. Rakennus teki hiljaisella arvokkuudellaan vaikutuksen kaikkiin siellä vieraileviin.

11_14jpg.jpg picture by kiehkura138

He nousivat hiljaisuudessa portaat. Jokin Kuninkaallisen akatemian arkistossa sai aikaan samalaisen nöyrän ja kunnioittavan olon kuin vastaavankokoinen kirkko.

11_16jpg.jpg picture by kiehkura138

Emilyn ällistykseksi ovet aukenivat helposti päästämättä ääntäkään. Hänen kenkänsä kopisivat korkean hallin marmorilattialla. Lily seurasi häntä.

11_17jpg.jpg picture by kiehkura138

Jonkinlaisen työpöydän ääressä istui mies. Emily pysähtyi. "Kertokaa minulle nimenne, arvon rouvat", mies sanoi kuivalla ja hiukan narisevalla äänellä.

11_18jpg.jpg picture by kiehkura138

"Emily Rosalie Hoakwood, ja tämä on Melanie Jane Wortridge", Emily sanoi. Mies kaivoi esiin paksun kirjan ja kirjasi heidän nimensä ylös. Emily katseli uteliaana hallia, ja Lily seisoi hänen  vieressään hiljaa.

11_19jpg.jpg picture by kiehkura138

"Selvä" mies sanoi paukauttaen kirjan kiinni ja laittaen sen takaisin. "Arkisto on käytettävissänne, älkää viekö sieltä mitään, ja muistakaa, että yläkertaan ei saa mennä. Olen käytettävissänne, jos teillä on jotain kysyttävää".

11_19bjpg.jpg picture by kiehkura138

He kulkivat vielä toisista suurista ovista, ja tulivat itse arkistohuoneeseen. Hyllyjä ja laatikostoja oli joka paikassa, ja hyllyn päissä oli lappu, jossa kerrottiin, mitä missäkin oli. Emily kuuli, kuinka joku astui halliin, muttei vaivautunut katsomaan, kuka se oli.

11_20jpg.jpg picture by kiehkura138

Hänen olisi kannattanut.

11_21jpg.jpg picture by kiehkura138

"Kasvit ja luonto. Ei mitään käyttöä", Emily mutisi. Lily katsoi toista hyllyä. Ovet avautuivat ja kenkien kopina kertoi, etteivät he olleet enää yksin.

11_22jpg.jpg picture by kiehkura138

He eivät kiinnittäneet häneen mitään huomiota, vaan kiersivät toisille hyllyille. Avaruus, Väitöskirjat, muistelmat...

11_23jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily katsoi tarkemmin muistelmia, etsien katseellaan Agrippinan elämää ja tekoja, toista arkussa olleista kirjoista. "Vesiperä, katsotaan toiselta puolelta" Lily totesi harmistuneena.

11_24jpg.jpg picture by kiehkura138

Arkistossa oli heidän lisäkseen nainen sinisessä puvussa. Emily tunsi kylmän viiman kulkiessaan hänen ohitseen, mutta ajatteli sen johtuvan vedosta.

11_25jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily ei huomannut mitään. Nainen oli kääntänyt kasvonsa kirjahyllyyn päin ja hymyili häijysti hattunsa suojista.

                                  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

11_26jpg.jpg picture by kiehkura138

Kirjoja, kirjoja, niitä oli hirveästi. Emilyn pää oli täynnä erilaisia nimiä. He olivat tutkineet kymmeniä hyllyjä vailla tulosta, eikä Emily uskonut jaksavansa sitä enää kovin kauaa. Kirjoista irtoava pöly ja ummehtunut haju saivat hänet voimaan pahoin.

11_27jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily katsoi ympärilleen varmistaakseen, ettei kukaan ollut lähellä. "Tule, katsotaan yläkerrasta", hän kuiskasi Emilylle.

11_28jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily empi. "En usko, että se on hyvä ajatus. Se mieshän nimenomaan sanoi, ettei sinne saa mennä. Minusta on parempi totella".

11_29jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily oli kuitenkin jo avannut portin ja kiipesi ylös. "Miksihän luulet, ettei sinne saa mennä? He ovat takuulla laittaneet sinne kaikki vaaralliset kirjat, erityisesti noituutta käsittelevät. Tule nyt, ennen kuin joku näkee".

11_30jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily seurasi vastahakoisesti perässä. "Älä sitten sano, etten varoittanut. Tästä ei seuraa hyvää, sano minun sanoneen", hän mutisi.

11_31jpg.jpg picture by kiehkura138

"Nopeammin, Emily. Tämä paikka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta" Lily hoputti. Emily loikki viimeiset askelmat ylös niin nopeasti kuin taisi.

11_32jpg.jpg picture by kiehkura138

"Rikospöytäkirjat... Malleus Maleficarum, olin oikeassa, täältä löydämme takuulla tarvitsemamme" Lily sanoi riemuissaan. Emily tyytyi kohauttamaan olkiaan. Hänestä tuntui edelleen kiusalliselta olla siellä.

11_33jpg.jpg picture by kiehkura138

Valtava ovi ylettyi ylös asti, ja jätti aukon, josta näki alas. "Pitää pysyä kaukana tuosta, ettemme jää kiini", Emily varoitti Lilyä.

11_34jpg.jpg picture by kiehkura138

Pian hänkin unohti varovaisuutensa ja uppoutui tutkimaan mielenkiintoisia kirjoja ja esineitä, jotka oli laitettu pölyyntymään sinne.

11_35jpg.jpg picture by kiehkura138

Ulko-ovi avautui jälleen. Tällä kertaa tulija oli mies, joka ojensi arkistonvalvojalle kirjeen. "Haluaisin katsoa yläkerran kokoelmianne" hän sanoi.

11_36jpg.jpg picture by kiehkura138

Valvoja nyökkäsi. "Odota hetki, tulen kohta. Keroisitteko nimenne, arvon herra?"

11_37jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily kuunteli alhaalla käytävää keskustelua, ja hänen hyvä tuulensa hiipui hiljalleen peloksi. "Lily, katso tulevatko he", hän kuiskasi rukoillen ettei olisi siellä.

11_38jpg.jpg picture by kiehkura138

"Valitan, he ovat tulossa", Lily sanoi synkkänä katsellen miesten menoa aukosta.

11_39jpg.jpg picture by kiehkura138

Emilyn vatsaa väänsi, ja hänen teki mieli kirkua. Sen sijaan hän veti Lilyä hihasta ja sihati: "Piiloon, mennään noiden hyllyjen taakse".

11_40jpg.jpg picture by kiehkura138

"Minä arvasin, että jotain tälläistä kävisi. Jos jäämme kiinni, niin Herra yksin tietää, mitä meille tapahtuu. Voisiko pahempaa tilannetta olla?" Emily kuiskasi vihaisesti.

11_41jpg.jpg picture by kiehkura138

"Olen pahoillani, en kai minä voinut mitenkään tietää, että tänne tullaan juuri nyt", Lily vastasi.

11_42jpg.jpg picture by kiehkura138

He melkein saivat hyllyn, jonka taakse piiloutuivat kaatumaan. Jännittyneinä he odottivat. Emilyn sydän hakkasi kuin se olisi lyönyt viimeisiä lyöntejään. Hän ei voinut ajatella selkeästi, pelko oli lamauttanut hänen aistinsa.

11_43jpg.jpg picture by kiehkura138

Miehet nousivat jo portaita ylös. Emily joutui hillitsemään itseään, ettei olisi juossut pois arkistosta, pois aukiolta ja pois koko Lontoosta.

11_44jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily kuiskasi: "Kurkista, missä he ovat. Meillä on vain yksi mahdollisuus. Valmistaudu liikkumaan".

11_45jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily veti päänsä takaisin hyllyn varjoon. Miehet olivat jo lähes heidän piilopaikkansa kohdalla. Lily tökkäsi häntä kevyesti selkään, ja Emily lähti hiipimään vastakkaiseen suuntaan.

11_46jpg.jpg picture by kiehkura138

Jokainen sekunti tuntui ikuisuudelta. Emily odotti koko ajan heidän paljastumistaan. Hän vapisi kauttaaltaan, ja kävely oli vaikeaa. Lily työnsi häntä määrätietoisesti eteenpäin.

11_47jpg.jpg picture by kiehkura138

He kiersivät toisen hyllyn taakse, ja Emily rentoutui hieman. Enää vain portaat ja sitten he olisivat turvassa.

11_48jpg.jpg picture by kiehkura138

Varovasti, ottaen koko ajan tukea kaiteesta hän laskeutui portaita alas askelma kerrallaan. Raput narisivat hiukan, ja Emily pelkäsi paljastumista. Lopulta he olivat alhaalla, ja sulkivat portin jälkeensä. Emily veti syvään henkeä, ja rauhoittui. Nyt heitä ei voitaisi syyttää mistään.

11_49jpg.jpg picture by kiehkura138

"Se oli lähellä" Emily naurahti hivenen hysteerisesti. "Mitä me nyt teemme?", hän kysyi Lilyltä hiljaa, ettei kukaan olisi kuullut.

11_50jpg.jpg picture by kiehkura138

Lilykin katsoi ympärilleen, ennen kuin vastasi. "Odotamme, että he tulevat alas, ja menemme sitten takaisin. Kirjat ovat takuulla siellä, pitää vain keksiä keino saada ne mukaamme".

11_51jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily suuttui. "Ei, se on liian vaarallista! Melkein jäimme nytkin kiinni, meillä sattui vain käymään tuuri. Ensi kerralla meillä ei taatusti käy yhtä hyvä tuuri, se on varmaa. Keksi joku toinen suunnitelma".

11_52jpg.jpg picture by kiehkura138

"No, ainahan voimme ottaa talteen kaikkien Lontoon kirjakauppojen ja antikvariaattien nimet ja katsoa niistä" Lily totesi.

11_53jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily purskahti hysteeriseen nauruun. "Ja kerrot tuon vasta nyt, sen jälkeen kun olemme melkein joutuneet putkaan. Sinä teet minut hulluksi, Lily".

11_54jpg.jpg picture by kiehkura138

Kesti hetken, ennen kuin  Lily löysi laatikoista etsimänsä. Varovasti hän repäisi paperin irti, ja sujautti sen pukunsa suuriin piilotaskuihin. "Voimme kuljettaa kirjat minun taskuissani, ne mahtuvat sinne juuri ja juuri", hän sanoi sulkiessaan laatikon.

                                    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

11_55jpg.jpg picture by kiehkura138

Emilystä oli vapauttavaa päästä takaisin ulos. Aurinko oli noussut korkeammalle ja lämmitti nyt heitä säteillään.

11_56jpg.jpg picture by kiehkura138

"Tässä on yksi antikvariaatti aivan lähellä, mene tuon punaisen ja harmaan talon välistä" Lily opasti.

11_57jpg.jpg picture by kiehkura138

Kujalla heitä vastaan tuli nuori tyttö. He väistivät ja antoivat hänen mennä ensin. Tyttö ei kiittänyt sanallakaan, jatkoi vain matkaansa.

11_58jpg.jpg picture by kiehkura138

"Ovatpa ihmiset täällä tylyjä" Emily sanoi hiljaa, ettei tyttö kuulisi. "Mitä oikein odotit Lontoolta?" Lily sanoi kuivakasti.

11_59jpg.jpg picture by kiehkura138

"Odota sinä tässä, minä kysyn myyjältä kirjoista" Lily sanoi Emilylle avaten puisen oven, jonka yläpuolella riippui kyltti, jossa luki vain: Kirjoja.

11_60jpg.jpg picture by kiehkura138

Emily ei joutunut seisomaan yksin ulkona kauaa, oikeastaan vain pari minuuttia. Lily kiiruhti ulos kaupan omistajan vihaiset huudot jäljessään. "No?" hän kysyi ihan vain kiusakseen.

11_61jpg.jpg picture by kiehkura138

Lily oikaisi hattuaan ja sanoi: "Hän huusi minut ulos, ja kielsi minua tulemasta uudelleen. Sanoi minua noidaksi ja pahemmaksi. Eipä muuta, oikaistaan tuon aukion poikki".

11_62jpg.jpg picture by kiehkura138

"Oxford streetiltä tai muista isoista paikoista ei kannata edes yrittää. Meidän pitää mennä syvemmälle Lontoon ytimeen, tehtaiden varjoihin. Whitechapelin seudulta varmaan kannattaa etsiä", Lily totesi.

11_63jpg.jpg picture by kiehkura138

Aukiolla oli ulkoilmakahvila, jonka pöydissä istui muutama ihminen. Siellä oli myös se sinipukuinen nainen arkistosta. He eivät pysähtyneet, vaan kaartoivat pienelle kujalle torin laidalta.

11_64jpg.jpg picture by kiehkura138

Sinipukuinen nainen odotti, että he olivat kadonneet näkyvistä, ja lähti sitten heidän peräänsä.

11_65jpg.jpg picture by kiehkura138

Kadut kävivät yhä ahtaammiksi ja pimeämmiksi. Emily seurasi Lilyä, joka tuntui tietävän, minne mennä. Heidän ohitseen kulki nälkiintynyt kulkukoira. Se kavahti heitä, ja juoksi häntä koipien välissä pois. Emily ei kiinnittänyt siihen huomiota, vaan keskittyi eteenpäin kulkemiseen.

11_66jpg.jpg picture by kiehkura138

Heitä seuraava nainen hymyili. Kaikki sujui hyvin.